Slijtage – Anne Roumanoff

roumanoff(De Franse comediènne
Anne Roumanoff
laat maandelijks
haar licht schijnen
op kleine en
grote zaken.)

 

 

  1. Ooit was samen in bed liggen genoeg om gelukkig te zijn, maar nu wenst hij ook een breedbeeld-tv, een afstandsbediening en een kabelabonnement.
  2. ‘s Morgens bracht hij je koffie op bed, maar als hij nu na acht uur slaap het woord tot ons richt, vraagt hij: “Wanneer ga jij koffiepads kopen?”roumanoff2
  3. Op zondagochtend was het tijd voor een erotische siësta, maar nu geeft hij de voorkeur aan een concert: hij snurkt met het volume van een blaasorkest.
  4. Tegen 18 uur stuurde hij een liefdevolle sms: “Ik heb je gemist.” Maar nu is het: “Ik kom wat later.”
  5. ‘s Avonds had je vlinders in je buik als je zijn sleutel in het slot hoorde. Nu zie je alleen nog vlinders in de tuin.
  6. Vroeger zagen we onze vrienden op huwelijksfeesten. Tegenwoordig heffen we alleen nog een glas na een begrafenis.
  7. Hij weet altijd iets charmants te verzinnen als hij iets over ons zegt tegen de serveerster in het restaurant: “Zij is eeuwig op dieet, maar zoals u ziet heeft dat weinig succes.”
  8. Vroeger begrepen we elkaar zonder woorden, later spraken we zonder te begrijpen en nu leggen we ons er bij neer dat we helemaal niet meer praten.
  9. Als we tegen hem zeggen dat we nodig eens moeten praten, zegt hij: “Praten? Hoezo? Het gaat goed met ons.”
  10. Met een grootmoedig gebaar schuift hij de afstandsbediening naar ons toe. “Feest vanavond. Er is weer niks. Kijk maar naar waar jij zin in hebt.”