Kinderstemmen

Elke maand brengt Reader’s Digest uw leukste anecdotes over kinderen. Lezers uit de hele wereld werken mee aan deze populaire rubriek. Wordt uw anecdote geplaatst? Dan krijgt u een gratis jaarabonnement.

_______

Mijn zoontje van 4 telde de vier parten sinaasappel op z’n bord.

“Als je er twee opeet, hoeveel zijn er dan over?” vroeg ik.

“Twee.”

“Ja, goed zo! En als je er dan nog twee opeet, wat blijft er dan over?”

“De schil!”               J. Broersma

________

kinderstem

“Maar wordt ie dan niet vreselijk bang in het donker?”

_______

Onze 4-jarige kleinzoon Zachary zat net op de kleuterschool. Op een dag zat hij aan onze keukentafel verwoed op een stuk papier te pennen. “Ik schrijf een brief aan mama”, zei hij tegen me. Toen ik vroeg wat hij had geschreven, zei hij: “Dat weet ik niet, oma. Ik kan nog niet lezen.”

Karen Lang

_______

Op een dag kwam mijn dochtertje van 5 opgewonden thuis van de kleuterschool. “Mam, we hebben een 3-D printer op school gekregen!” zei ze. “Dat is fantastisch. Wat gaan jullie allemaal printen?” vroeg ik. Ze keek me verbluft aan en antwoordde: “Drie D’s, natuurlijk.”      Tanya Pilcz

_______

Mijn zoontje Oliver van 3 was snipverkouden en er viel geen land met ’m te bezeilen. Een beetje bozig zei ik: “Ik weet niet wat er is gebeurd, maar je kunt opeens niet meer luisteren.” Hij keek me aan en zei: “Mam, ik weet bijna zeker dat het de schuld is van die kikker in m’n keel.”

Amber Venner

_______

Ik vroeg m’n zoon van 8 niet zo te schreeuwen. “Ik schreeuw niet”, luidde z’n antwoord. “Dit is m’n gewone stem, ik heb m’n hele leven lopen fluisteren. Nu ben ik vrij!”

@jennypentland

_______

Gisteren zei m’n dochtertje op onheilspellende toon: “Bomen, die zijn niet zoals wij.”

_______

Mijn zus keek met haar dochtertje naar de Muppets. Op een gegeven moment zei m’n nichtje mistroostig: “Als de kikker danst, kan je zien dat hij niet echt is.”

_______

M’n oudste zoontje probeerde z’n broertje van 4 bij te brengen wat hij zelf op school had geleerd. Op een gegeven moment zei hij: “Dus, Ben, wat is dan twee keer ’n halve?” Bens antwoord luidde: “Een sandwich!”

Catriona Coats

_______

Mijn kleinzoontje van 4 zat bij z’n opa op schoot en voelde toen de pacemaker door diens shirt heen. “Opa, wat is dat?”

“Dat is m’n batterij.”

Perplex zei hij toen: “Opa, ben je dan een robot?”

Sylvia Swenson

_______

Dat is logisch

Mijn kleinzoontje van 4 was stout geweest, maar besloot zijn kleine broertje de schuld te geven – “Hij begon!” Z’n moeder vroeg: “Als je broertje een raam kapot zou slaan, zou jij dat dan ook doen?” Hij zei van niet en voegde daar aan toe: “We hebben maar één hamer.”

Gayla Richardson